terug
  29/08/2020       Nathan Blondé

Welkom bij ZazouKriebels

Welkom bij ZazouKriebels. De Sportclub die zich inzet om de sportoriëntering van kinderen te verbeteren op basis van een uniek sporttraject. Op deze website kunt u op een gebruiksvriendelijke manier uw weg vinden in ons aanbod en de mogelijkheid uw kinderen in te schrijven voor multimove, multimove fs, multisport en onze sportkampen. Binnenkort komt met de oprichting van de Zazou sportfederatie een pagina met alle nodige informatie over het achterliggende traject.

De sportclub

ZazouKriebels is in de eerste plaats een sportclub waarbij we vier grote zaken aanbieden:

  • Multimove: voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar bieden we multimove aan. Binnen multimove combineren we sport en spel en focussen we ons op het stimuleren van de 12 basisvaardigheden van een kind. Multimove kan een sterke bijdrage leveren in het prikkelen en groeien van de motorische behendigheid van het kind. Een specifieke sporttak kan je er niet in herkennen. Juist daarom is het een ideale eerste stap voor jouw kleuter!
  • Multimove FS: voor kinderen van 5 tot 8 jaar bieden we met multimove FS een meer uitdagende versie van multimove aan. Naast het geven van de 12 basisvaardigheden komen in deze lessen ook specifieke sportvaardigheden aan bod zoals het stimuleren van de lenigheid, kracht, conditie en coördinatie. Waar bij Multimove nog een grote aandacht ligt bij het sport-spel zijn deze lesjes al veel meer sport gericht.
  • Multisport: voor kinderen van 6 tot 8 jaar organiseren we in samenwerking met sportclubs initiatielessen waardoor kinderen van heel wat verschillende sporten kunnen proeven. Voor multisport moet er niet ingeschreven worden voor een volledig jaar, maar kan er telkens gekozen worden per initiatieles. Hiervoor raden we aan onze Facebookpagina goed in de gaten te houden!
  • Kleuterkampen: tot slot organiseren we in heel wat schoolvakanties kleuterkampen voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. Bij de kleuterkampen hebben we grote aandacht voor sportieve en creatieve activiteiten.

De Federatie

Vijf jaar geleden zijn we begonnen met een onderzoek naar hoe kinderen een bepaalde sport kiezen en wat de gevolgen zijn van de manier waarop deze keuze gebeurt. Ruim anderhalf jaar hebben we zeven bestaande studies met elkaar vergeleken en een traject uitgewerkt waarbij we belangrijke pijlers centraal kunnen zetten voor een goede sportoriëntatie: algemene vorming, beleving en talent.

Drie jaar geleden startten we in Oostende met het theoretisch opgesteld traject in de praktijk uit te werken. Hiervoor richtten we de sportclub ZazouKriebels op. Drie jaar lang stuurden we ons traject bij tot het theoretisch concept ook in de praktijk uit te voeren zou zijn. Dit traject bieden we nu aan binnen onze eigen sportclub, maar omdat we zo hard geloven in het uitgewerkt concept werken we nu volop aan het oprichten van een eigen sportfederatie. Met deze sportfederatie gaan we samenwerkingen aan met sportclubs om ons sportplan in hun jeugdwerking te implementeren.

Het implementeren van het sportplan bedraagt:

  • Multimove: voor kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar moet er een aanbod multimove zijn gegeven door professionele trainers met de juiste accreditatie (algemene vorming).
  • Multisport: de sportclub verbindt zich om initiatielessen te organiseren voor kinderen tussen 6 en 8 jaar. Zo kunnen kinderen proeven van verschillende sporten (beleving).
  • Sportrichter: kinderen van 8 jaar, die naar het derde leerjaar gaan, een sporttest laten afnemen waarbij we de talenten kunnen meten (talenten).

Dit traject zorgt ervoor dat kinderen binnen een sportclub een brede algemene vorming krijgen, de mogelijkheid om verschillende sporten te ontdekken en om tot slot hun talenten te meten. De ideale combinatie om uiteindelijk de sport(en) te vinden die het best bij het kind passen.

Aan de samenwerking als sportclub met de sportfederatie hangen ook veel voordelen. Zo bieden we voordelige verzekeringen, website ontwikkeling en beheer, marketing, boekhouding en tal van andere zaken aan. Maar het belangrijkste is ons softwarepakket waarbij het bovenstaand traject volledig wordt gedigitaliseerd. Een handige tool voor ouder en sportclub.

Wenst u nog meer te weten over Zazou als sportclub of federatie kunt u altijd mailen naar info@zazoukriebels.be!