Volgend sportjaar ook Multisport bij Zazou

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Met Zazou begonnen we afgelopen september met het eerste van drie delen uit het Zazou plan. Een plan waarmee we kinderen optimaal willen begeleiden naar een gefundeerde sportkeuze. Met trots kunnen we aankondigen dat we vanaf september 2019 met ons tweede deel starten: multisport!

Voorloop

De sportbeweging Zazou werd in 2017 opgericht na een uitgebreid onderzoek over de sportoriëntering van kinderen. Het doel van Zazou is het optimaal begeleiden van kinderen naar een sportkeuze gebaseerd op eigen beleving en talenten. Hiervoor bedachten we een traject uit met drie verschillende fasen. Dit traject werd eind 2017 beloond met de prijs als innovatieve onderneming. Sindsdien is het de missie van Zazou de bekroonde theorie om te zetten in de praktijk.

In september 2018 zijn we gestart met het fundament van ons traject: multimove. Multimove is een sporttak waarbij kinderen gestimuleerd worden in alle basisvaardigheden op een niet-prestatiegerichte manier. Multimove is dus het optimale begin voor elk kind om langzaam te groeien in zijn of haar vaardigheden. Binnen Zazou zien we multimove als een nodige basis voor elk kind. Multimove bieden we binnen Zazou aan voor kinderen van 2,5 jaar tot 6 jaar.

Start multisport

Vanaf september 2019 bieden we binnen Zazou ook de tweede fase aan: multisport. Binnen multisport laten we kinderen van 6 tot 8  jaar (het eerste en tweede leerjaar) gedurende twee jaar  proeven van meer dan 30 verschillende sporten. Van elke sport wordt op een gemakkelijk manier via een app de beleving van het kind bijgehouden. Na twee jaar kunnen we vaststellen welke sportdomeinen de kinderen het liefst doen en welke een stuk minder. Hoe meer sporten het kind leert kennen, hoe accurater het belevingsresultaat zal zijn.

De lessen zullen doorgaan op zondag van 10 uur tot 12 uur in de sporthal van het VTI (duivenhokstraat 92). Hier zullen vaak de initiaties van verschillende sporten worden georganiseerd, maar even vaak zullen we ons van daaruit of via afspraak met de ouders verplaatsen om de initiatieles te volgen bij de sportclub zelf! Het inschrijvingsgeld bedraagt 135 euro voor een jaar. Ouders kunnen hun kind inschrijven vanaf 8 juni met een totaal van 18 plaatsen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De sporten die aan bod komen, zijn (onder voorbehoud): atletiek, badminton, basebal/softbal, basketbal, boksen, boogschieten, dansen, fietsen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, inline skaten, judo, kano/kajak, karate, klimmen, korfbal, netbal, roeien, rugby, schermen, schieten, squash, taekwondo, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, waterpolo, zeilen, zwemmen en skaten. 

Sportkompas

De sporten die we binnen Zazou beoefenen, zijn er met een reden. Deze lopen parallel met de sporten die in het sportkompassysteem zitten. Sportkompas is een test die een school of stad kan aanvragen om af te leggen bij kinderen van het tweede of derde leerjaar. De resultaten van deze test geven weer welke 7 sporten het best bij het kind passen op vlak van talenten. Binnen Zazou moedigen we scholen dan ook aan om deze test af te leggen. Dit zou uiteindelijk resulteren dat kinderen bij de start van het derde leerjaar een mooi overzicht hebben van de sporten die ze graag beoefenen (belevingsresultaten) en welke sporten ze goed kunnen (talenten). Met deze resultaten starten we binnen Zazou fase 3, maar dat is voor later!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Recente berichten